Isteri Hantar Jentolak Robohkan Rumah Madu yang Baru Dibeli Suami

Kalau kail panjang sejengkal lautan dalam jangan diduga, kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai. Tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang dunia.

Apa lagi kata kata hikmah yang boleh menggambarkan apa yang berlaku di Desa Mangga Dua, Kabupaten Indonesia ini.

Walaupun bergelar insan yang lemah, namun kadangkala apabila emosi mereka terganggu kaum wanita boleh melakukan apa sahaja. Termasuklah sanggup menghantar sebuah jentolak semata mata untuk merobohkan rumah.

Kejadian berlaku apabila seorang isteri tua (pertama) tidak berpuas hati apabila sang suami membelikan rumah baru kepada madunya (isteri kedua).

Gara gara rasa cemburu dan tidak berpuas hati isteri tua sanggup mengupah sebuah jentolak bagi merobohkan rumah madunya.

Kepada para suami walaupun beras kita beli, namun hati dan perasaan para isteri perlulah dijaga. Lebih lebih lagi kepada suami yang mempunyai lebih dari satu isteri. Kenalah berlaku adil kepada semua mereka.

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Sumber Facebook

Leave a Reply

%d bloggers like this: