Nenek Tua Rela Berpuasa daripada Hidup Meminta Minta, Menagih Simpati

Bayangkan sekiranya Nenek Tua ini ahli keluarga kita, di usia yang begitu beliau hidup seorang diri dalam kemiskinan.

Ini berlaku di negara jiran kita Jakarta, Indonesia. Beliau melalui kehidupan yang sukar semenjak kematian suaminya. Sekalipun hidup dalam kemiskinan beliau sedikit pun tidak mahu menyusahkan orang lain, beliau meneruskan hidup dengan caranya yang sendiri.

Nenek Tua itu yang sudah terbiasa hidup susah semenjak suaminya meninggal dunia 20 tahun yang lalu. Beliau tidak memiliki anak dan juga cucu yang boleh menjaganya.

Kadang kala ada jiran yang akan datang memberikan makanan, sekiranya tiada beliau lebih rela berpuasa daripada meminta minta.

Beliau yang hidup menumpang dirumah orang lain yang hampir runtuh itu kadang kala menyimpan air teh sehingga empat hari agar dapat meminumnya sedikit demi sedikit.

Gambar Hiasan

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Iklan: Dapatkan kereta Import Recon unregister, Proton Baharu, Perodua Baharu dan Mitsubishi WhatsApp di sini 0106538079.

Sumber Kosmo

Leave a Reply

%d bloggers like this: