Wanita Ini Tidak Membeli Pakaian Dalam Sejak 23 Tahun Lalu, Kerana Terlampau Berjimat

Photo Hiasan

Memang kita semua dituntut agar setiasa berjimat cermat, tetapi janganlah sampai terlalu obses sehingga menganayai diri sendiri.

Sebuah artikel yang dikongsikan oleh sebuah portal berita tempatan hari ini mengenai kisah seorang perempuan yang terlalu obses dalam berjimat.

Kate Hashimoto, seorang wanita di Amerika Syarikat mendedahkan tidak pernah membeli pakaian dalam sejak 23 tahun yang lalu kerana ingin berjimat.

Kate merupakan seorang akauntan tinggal di kota raya New York berkata beliau seorang yang mempunyai tabiat suka berjimat dan sehabis boleh tidak akan menggunakan wang simpanannya.

Beliau akan mengelakkan daripada menggunakan wang, serta akan mebelanjakan wang seminimul yang mungkin.

Kate tidak pernah mengeluarkan wang untuk membeli perabot, hanya mengutip perabot di tepi jalan untuk kegunaannya. Beliau juga tidak akan makan di restoran bersama kawan kawan melainkan ada yang membayar makanannya.

Menurutnya lagi, beliau hanya tidur beralaskan tikar yoga lama sebagai tilam, meja makan hanya menggunakan majalah.

Kate juga memberitahu sudah 8 tahun tidak membeli pakaian baru, kali terakhir membeli pakaian dalam pula pada tahun 1998.

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Iklan: Dapatkan kereta Import Recon unregister, Proton Baharu, Perodua Baharu dan Mitsubishi WhatsApp di sini 0106538079.

Sumber Harian Metro

Leave a Reply

%d bloggers like this: