Banjir ‘Merah’ melanda Daerah Tampoi, Johor Bharu

Kecoh sekejap di media sosial apabila seorang pengguna facebook memuat naik video dan gambar banjir berwarna merah yang berlaku di Kampung seri Jaya Baru, Tampoi.

Maya Ali, memuat naik beberapa video dan gambar menunjukkan kediamannya dinaiki air banjir yang bewarna merah seakan akan air sirap.

“Banjir Merah!! Memang betul betul kejadian bukan mainan hujan lebat dari pagi tadi menyebabkan rumah kami dan penduduk kampung dinaiki air” tulis beliau di akaun facebooknya.

“Tidak tahu daripada mana punca air ini, mohon pihak berwajib buat siasatan” Maya Ali.

Bagaimanapun menurut seorang penduduk kampung disitu, air banjir bewarna merah itu berkemungkinan disebabkan oleh sebuah kilang tekstil yang berada berdekatan.

Menurut beliau lagi kemungkinan tong berisi pewarna tumpah atau terbalik disebabkan banjir. Kilang tersebut sudah lebih 10 tahun tidak beroperasi.

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Iklan: Dapatkan kereta Import Recon unregister, Proton, Perodua, Toyota dan Mitsubishi Baharu. Perbaharui Insuran dan Cukai Jalan WhatsApp di sini 0106538079.

Leave a Reply

%d bloggers like this: