Sungai yang Paling Jernih di Malaysia

Tahukah anda sungai yang paling jernih di Malaysia terdapat di Hulu Dungun, Terengganu. Sungai yang dikenali sebagai Sungai Bangang itu merupakan sungai yang paling jernih ada di Malaysia.

Tentu ramai yang tidak menyangka sungai yang airnya jernih seperti ini masih wujud di Malaysia. Kebiasaannya keadaan sungai yang begini hanya boleh dilihat di luar negara.

Berada pada ketinggian 800 meter dari paras laut Sungai Bangang biasanya dikunjungi oleh para hikers yang gemarkan aktiviti lasak.

Lokasinya yang sedikit tersorok, jauh dan berada pada kedudukan yang tinggi menjadikan keindahan sungai ini terpelihara dari pencemaran.

Sungai Bangang atau nama sebenarnya ialah Sungai Balu boleh menjadi destinasi pelancongan yang menarik bagi mereka yang ingin menikmati suasana keindahan semulajadi yang segar dan nyaman.

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Iklan: Dapatkan kereta Import Recon unregister, Proton, Perodua, Toyota dan Mitsubishi Baharu, Trade in kereta lama, Perbaharui Insuran dan Cukai Jalan WhatsApp di sini 0106538079.

Sumber Cuti Cuti Malaysia, Majalah Libur

Leave a Reply

%d bloggers like this: