Gelongsor Air Terpanjang Di Dunia ada di Malaysia

Mungkin ramai yang tidak menyangka gelongsor air terpanjang di dunia terdapat di negara kita, ia berada di Escape Theme Park, Teluk Bahang Pulau Pinang.

Sepanjang 1,111 meter ia diiktiraf di dalam Guiness World Records sebagai gelongsor air terpanjang di dunia merampas gelaran yang dipegang oleh gelongsor air yang terdapat di New Jersey USA.

Oleh kerana jaraknya yang panjang, pengunjung yang ingin mencuba untuk bermain gelongsor air ini perlu menggunakan kereta kabel sejauh empat padang bolasepak untuk sampai ke tempat mula.

Taman tema ini berkonsepkan dua dalam satu, iaitu menggabungkan taman tema air dan aktiviti hutan yang mencabar.

Terdapat lebih kurang 40 aktiviti yang menarik disediakan kepada pengunjung Escape Theme Park, antaranya seperti Flying Lemur, Jumping Park, Tubby Racer, Aerobat, Banana Flip, Atan’s Leap, Gecko Tower, Monkey School, Tots Trail, A-Maze dan banyak lagi.

Harga tiket

Semoga perkongsian ini bermanfaat, sila kongsi dan berikan komen untuk membantu kami menambah baik halaman ini. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang tidak sopan dan menghina.

Iklan: Dapatkan kereta Import Recon unregister, Proton, Perodua, Toyota dan Mitsubishi Baharu, Trade in kereta lama, Perbaharui Insuran dan Cukai Jalan WhatsApp di sini 0106538079.

Leave a Reply

%d bloggers like this: